• no_NO
  • sv_SE

Alle løsninger

Sikkerhed

Hvor længe kan vi klare, at systemet er nede, og hvilke konsekvenser medfører tabt data eller værre endnu – at information falder i de forkerte hænder? Hvordan kan vi beskytte os mod driftstop, nedbrud og tab af data? Hvor kompliceret er det at forhindre dette og hvad er prisen? At være opdateret på sikkerhedsteknologi giver dig langt mere sikkerhed for pengene!

 

Generelt om sikkerhed

 

Der er mange mulige kilder, der gør, at uønskede situationer kan forekomme. Eksempler kan være sabotage i form af virus, tyveri af data, tekniske fejl, ringe adgangskontrol, strømudfald, tyveri, brand, oversvømmelse osv.

Beskyttelse af forretningsprocesser i forhold til risiko er en løbende og kontinuerlig proces. Aktuelle emner i tiden lige nu er eksempelvis sikkerhed i forbindelse med brug af sociale medier, mobile brugere samt hvordan man isolerer henholdsvis det private og professionelle brug på arbejdspladsen. De fleste har en idé om, hvilke sikkerhedsløsninger, der er nødvendige, og hvilke der er hensigtsmæssige i forhold til virksomhedens politik. En gennemgående analyse af kravene til driftsstabilitet, beskyttelse af data og passende tiltag i form af sikkerhedsprogrammer, sikkerhedsprocedurer og tekniske løsninger er nødvendig for at kunne identificere det mest effektive og mest optimale sikkerhedssystem.

Commaxx og sikkerhed

Hos Commaxx har vi altid stor fokus på sikkerhed. Velkontrollerede, centraliserede systemer med centraliseret applikationshåndtering og lagring er et godt udgangspunkt både driftsmæssig og økonomisk, og sikrer stabil og pålidelige drift og databeskyttelse. Commaxx repræsenterer producenter, der via deres høje teknologi, er førende inden for sikkerhedsløsninger og produkter. Vi har stor fokus på de sikkerhedsmæssige brister, der kan opstå på arbejdspladsen. Langt de fleste virksomheder har gode procedurer for opdatering af firewall, antivirus, sikkerhedspatches samt kryptering af trafik. Moderne klientteknologi fra f.eks. Wyse og Igel har fuld PC-funktionalitet uden lokal lagring. Derfor går data ikke tabt eller udstilles til uvedkommende i tilfælde af teknisk fejl, eller hvis klienten mistes/bliver stjålet. Moderne sikkerhedsløsninger sikrer mod virus og hacking.

 

Serverrummet

 

Oplysninger og information i serverrummet kan beskyttes mod uautoriseret adgang, og disk- og filinformation kan beskyttes ved kryptering. Datatrafik ind og ud af serverrummet kan beskyttes med sikkerhedsprotokoller.

For at forhindre ukontrollerede nedbrud og sikre hurtig genetablering af normal drift efter nedbrud, findes flere teknologier: Backup og Disaster Recovery, High Availability systemer (HA) med beskyttelse af infrastruktur komponenter og fejltolerante systemer. Moderne serverteknologi har givet mulighed for sikkerhedsteknologier, der sikrer en langt højere rentabel driftsstabilitet.

 

Adgangskontrol

Information skal altid være tilgængelig for de, som er autoriseret, og må naturligvis ikke være tilgængelig for de, der ikke er autoriseret. Adgangskontrol skal fungere fra såvel arbejdsplads, hjemmearbejdsplads samt for mobile brugere på farten. Der bør være en klar skelnen mellem personlig information og forretningsmæssige oplysninger. En god adgangspolitik og central administration er et godt udgangspunkt for optimal adgangskontrol.

Mere sikkerhed for pengene

 

Nutidens teknologi med virtualisering og øget brugerfleksibilitet medfører både udfordringer og muligheder. Investering i sikkerhed bør være mere end reaktive og taktiske beslutninger. Med et solidt kendskab til sikkerhed, analyse og rigtige tiltag, er det muligt at få langt mere sikkerhed for pengene. Normalt udgør sikkerhed mere end 10 % af driftsomkostningerne. I dag findes der et væld af gode og brugbare sikkerhedsløsninger, der passer til både små og store virksomheders behov og budget.

Ønsker du at vide, hvilken sikkerhedsløsning, der er den mest optimale for dig og din virksomhed, så lad Commaxx og vores autoriserede forhandlere rådgive dig om, hvad der er en sikker beslutning for dig.